Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 8/2012

Tandartspraktijk 8/2012

De additional

REPARATIE: GEFRACTUREERDE GECEMENTEERDE IMPLANTAATBRUGT

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2012
Auteurs:
Dr. Derk-Jan Jager, Dik van Meegen, Stephan van der Made
Belangrijke opmerkingen
tandarts (zie ook de rubriek ‘De Promotie’ in dit nummer van TP).
als tandtechnicus verbonden aan het UMCG.
tandtechnicus en eigenaar
Gecementeerde suprastructuren op implantaten hebben ten opzichte van verschroefde constructies als nadeel dat zij niet verwijderbaar zijn als er bijvoorbeeld breuk optreedt. Vaakmoet hierdoor de gehele constructie worden verwijderd of moet op zoek worden gegaan naar de abutmentschroef. Helaas leidt dit tot ernstige schade aan het porselein en de onderstructuur, of zelfs tot verlies van de gehele suprastructuur -met als gevolg veel ongemak voor de patiënt, grote tijdsinvestering van de behandelaar en kosten voor de tandtechnicus. In deze casus wordt het repareren beschreven van een gecementeerde implantaatbrug doormiddel van een minimaal belastende en kostenbesparendemethode.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2012

Tandartspraktijk 8/2012 Naar de uitgave

OriginalPaper

De kronenfabriek

OriginalPaper

De telescoopbrug

PRODUCT NIEUWS

DRIEMAAL PRIMER