Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

1999 | OriginalPaper | Hoofdstuk

13. Data Management: Fouten Voorkomen en Opsporen

Auteur: Dr. Hubert J. A. Schouten

Gepubliceerd in: Klinische statistiek

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

De betrouwbaarheid van de conclusies uit een wetenschappelijk onderzoek hangt sterk af van de betrouwbaarheid van de verkregen gegevens. Als sommige gegevens fout zijn of ontbreken, doet dit afbreuk aan de geloofwaardigheid van de conclusies. In paragraaf 13.1 worden aanwijzingen gegeven om fouten te voorkomen. In paragraaf 13.2 worden de belangrijkste controles genoemd die u moet uitvoeren om een betrouwbaar gegevensbestand (Engels: data base) te verkrijgen. Het is onverantwoord om dergelijke controles achterwege te laten.
Literatuur
go back to reference Dallal GE (1988) Statistical microcomputing-like it is. The American Statistician 42, 212–216. Dallal GE (1988) Statistical microcomputing-like it is. The American Statistician 42, 212–216.
go back to reference GCP-voorbereidingscommissie (1993) ‘Good Clinical Practice voor het onderzoek met geneesmiddelen in de Europese Gemeenschap (vertaling uit het Engels). Utrecht: Nederlandse Stichting ter bevordering van Medisch-Farmaceutische Research. GCP-voorbereidingscommissie (1993) ‘Good Clinical Practice voor het onderzoek met geneesmiddelen in de Europese Gemeenschap (vertaling uit het Engels). Utrecht: Nederlandse Stichting ter bevordering van Medisch-Farmaceutische Research.
Metagegevens
Titel
Data Management: Fouten Voorkomen en Opsporen
Auteur
Dr. Hubert J. A. Schouten
Copyright
1999
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9661-0_13