Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018

‘Dat is het leven’ Persoonsgerichte natuuractiviteiten voor mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Simone Haarbosch, Debby Gerritsen, Iris Hendriks, Rose-marie Dröes
Belangrijke opmerkingen
Simone Haarbosch is verbonden aan de University of Aberdeen.
Debby Gerritsen is redacteur van Denkbeeld en ouderenpsycholoog; zij is verbonden aan de afdeling eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud UMC te Nijmegen.
Iris Hendriks werkt als onderzoeker bij het EMGO+ Instituut van VU/VUmc in Amsterdam.
Rose-Marie Dröes is hoogleraar Psychosociale hulpverlening voor mensen met dementie aan het VUmc te Amsterdam.

Samenvatting

Net als van muziek gaat van de natuur voor veel mensen een helende werking uit. Menigeen wordt rustiger door buiten te zijn in de natuur of ervaart er een gevoel van verbondenheid. Ook mensen met dementie kunnen baat hebben bij buitenactiviteiten en zelfs praten over de natuur roept bij hen vaak al veel positieve herinneringen op. Het effect daarvan kan worden versterkt door ervoor te zorgen dat natuuractiviteiten aansluiten bij iemands persoonlijke voorkeur. Daarvoor is nu een handige beslisboom ontwikkeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Jobs tijding

Sterke mensen