Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Uitgave 6/2019

Tandartspraktijk 6/2019

Dahlen van molaren

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2019
Auteur:
Bas Loomans
Belangrijke opmerkingen
Dr. Bas Loomans is tandarts en senior-onderzoeker aan het Radboudumc in Nijmegen. Tevens is hij werkzaam in de verwijs- en groepspraktijk Mondzorg Oost in Nijmegen, waar zijn belangstelling uitgaat naar minimaal invasieve restauratieve tandheelkunde en reconstructieve tandheelkunde bij de behandeling van aangeboren en verworven gebitsafwijkingen.

Samenvatting

Toepassing van het Dahleffect. Het intruderen van gebitselementen door lokaal over te belasten wordt vooral toegepast in het front als door lokale slijtage dento-alveolaire compensatie is opgetreden. Case reports hebben aangetoond dat het ook toegepast kan worden om molaren te intruderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2019

Tandartspraktijk 6/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Geslaagd?

OriginalPaper

Compodontics