Skip to main content
main-content
Top

23-10-2014 | Nieuws

Consument bekijkt kritisch aanvullende tandartsverzekering

Consumenten kijken steeds kritischer naar de noodzaak van aanvullende verzekeringen. De verwachting is dat voor het komende jaar minimaal 15% minder aanvullende tandartsverzekeringen worden afgesloten, zo blijkt uit onderzoek van Ruigrok/NetPanel in opdracht van ixorg. Tevens zullen veel mensen niet meer een aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluiten.

`Zeker nu de premies vrijwel zeker niet zullen dalen, zullen mensen nog strakker naar de kosten kijken`, vertelt Toine Beljaars, directeur ixorg. Beljaars vindt het dan ook logisch dat mensen nog eens kritisch naar hun aanvullende verzekeringen kijken. `Zeker als je een goed gebit hebt, zijn de mondzorgkosten goed te voorzien. Die zijn op jaarbasis bijna altijd lager dan de premie die men betaalt voor de aanvullende tandartsverzekering.`

 

Patiëntenfederatie NPCF benadrukt dat het zorgvuldig uitkiezen van een zorgverzekering uiteindelijk veel geld kan besparen. Wilna Wind, directeur van NPCF, stelt dat veel mensen kiezen voor de dekking van een polis en het vertrouwen in de verzekeraar. `Het is heel belangrijk dat mensen goed kijken wat voor verzekering ze afsluiten, want het gaat echt om veel geld`, besluit Wind.

 

Bron: Telegraaf, Profnews

 

Meer lezen in BSL Tandarts Totaal >>

 

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.