Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2010 | TP selectief | Uitgave 5/2010

Tandartspraktijk 5/2010

ConeBeamCT-scans en de diagnostiek van periapicale laesies

endodontologie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Het onderscheid tussen periapicale ontstekingen (granulomen) en cysten is met traditionele intraorale röntgenfoto’s niet te maken. Hoewel velen menen op grond van een periapicale röntgenfoto een uitspraak te kunnen doen over de precieze aard van de laesie, blijkt dat slechts na histopathologisch onderzoek een juiste typering kan worden gegeven. Met een ConeBeamCT-scan (CBCT) is het mogelijk de omvang van een periapicale laesie beter in kaart te brengen. In dit onderzoek werd nagegaan of met deze opnames het onderscheid tussen granulomen en cysten wél kan worden gemaakt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Tandartspraktijk 5/2010 Naar de uitgave