Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

16-04-2020 | Onderzoek | Uitgave 5/2020

Huisarts en wetenschap 5/2020

Complicaties bij baby’s en peuters die een batterij hebben ingeslikt

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2020
Auteur:
Huisarts en Wetenschap
Belangrijke opmerkingen
Hunault CC, Nugteren-van Lonkhuyzen JJ, Van Riel AJHP, De Lange DW, De Vries I. Complicaties bij baby’s en peuters die een batterij hebben ingeslikt. Huisarts Wet 2020;63(5):28-33. DOI:10.1007/s12445-020-0554-4.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Tussen 2002 en 2016 verdrievoudigde het aantal 0- tot en met 4-jarige kinderen die een batterij hadden ingeslikt. Meestal gaat het om kleine knoopcelbatterijen die afkomstig zijn uit geopende verpakkingen, lampen en speelgoed. Veruit de meeste batterijtjes verlaten het lichaam via de normale weg, maar sommige blijven in de slokdarm of maag steken. Dan kunnen ernstige complicaties optreden. Hoe vaak komt dit voor, wat zijn de risicofactoren en waaruit bestaat de behandeling?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2020

Huisarts en wetenschap 5/2020 Naar de uitgave

COVID-19 in de praktijk

De huisartsenpraktijk en COVID-19