Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | PRAKTISCH | Uitgave 4/2012

TPO - De Praktijk 4/2012

Complexe wondbehandeling (2)

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2012
Auteur:
Janneke Nieuwbroek-Schuurman
Belangrijke opmerkingen
Auteursgegevens
Huisartsenpraktijk De Hof van Blom, Hof van Blom 7, 8051 HT Hattem: J.R. Nieuwbroek-Schuurman, Bachelor of Nursing, doktersassistente. Tevens wijkverpleegkundige bij Thuiszorgorganisatie Icare Veluwe Noord. Correspondentie: admin@hofvanblom.nl. Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.
In deze serie geeft Janneke Nieuwbroek een opzet voor het methodisch behandelen van complexe wonden. Het uitgangspunt is de normale wondgenezing, waardoor het verschil met een afwijkende wondgenezing goed zichtbaar wordt. Met verschillende casussen sluit de serie aan bij de praktijk en fris je je basiskennis op. Deel 1 ging over de algemene principes van wondgenezing en wondverzorging. Dit tweede deel behandelt voor de complexe wonden een systematische aanpak. Complexe wonden met een afwijkend beloop passeren de revue, zodat je de valkuilen kunt herkennen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

TPO - De Praktijk 4/2012 Naar de uitgave