Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2020 | Uitgave 6/2020

Een complexe her-endo met een voorwaarde
Tandartspraktijk 6/2020

Complexe endo ge-ontcompliceerd

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2020
Auteur:
Patrick Vadasz
Belangrijke opmerkingen
Patrick Vadasz (Nijmegen, 1996) is als tandarts werkzaam in zijn verwijspraktijk Tandwerk in Nijmegen en bij Vreugdenhil tandartsen in Geldermalsen. Hij houdt zich voornamelijk bezig met complexe endodontie en is oprichter van de Stichting Extractiebestrijding Nijmegen | Tandwerk.

Samenvatting

Een patiënt van middelbare leeftijd met pijn aan zijn 26 is naar ons verwezen voor een endodontische revisie aan dit element. Het zuiver technische doel van elke endodontische behandeling is in de eerste plaats ervoor te zorgen dat het endodontium duurzaam wordt afgesloten, zoveel mogelijk vrij van micro-organismen. Hiermee wordt de kans groot dat ook het biologische doel, genezing van de parodontitis apicalis, bereikt wordt. Als een endodontische behandeling echter wordt gecompliceerd door een dubieuze toestand van het kroongedeelte van het element, is het voorwaarde eerst dit probleem aan te pakken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2020

Tandartspraktijk 6/2020 Naar de uitgave

OriginalPaper

Zorg op maat