Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Kleinbeeld | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Communiceren met muziek

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Acht weken lang werken drie professionele musici in verpleeghuizen en instellingen voor dagopvang samen met een groep van acht bewoners met (vergevorderde) dementie en vijf verzorgenden. Daarmee werken zij in de praktijk onderzoek uit, dat in Groot-Brittannië samen met musici en verpleeghuizen is gedaan en dat uitmondde in het boek While the Music Lasts - on Music and Dementia. De musici gebruiken muzikale improvisaties om communicatie via muziek tot stand te brengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave