Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2019 | Artikel | Uitgave 9/2019

Bijblijven 9/2019

Communiceren als het lastig wordt… dat kan makkelijk!

Beschouwend vanuit de wetenschap

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2019
Auteurs:
Juul Houwen, Odette Schouten, Maria van den Muijsenbergh
Veel huisartsen vinden de zorg voor patiënten met complexe zorgvragen lastig. Het leveren van persoonsgerichte zorg is voor deze groep patiënten belangrijk maar ook uitdagend. Huisartsen kunnen de zorg voor deze patiënten wellicht verbeteren door zich meer bewust te zijn van de eigen houding ten opzichte van deze patiënten. De communicatie kan verder worden verbeterd door zich meer te focussen op communicatie vaardigheden, waarin het oppikken van contextuele cues en het creëren van een gedeelde probleemdefinitie belangrijk zijn. Communicatieonderwijs kan huisartsen verder helpen om de zorg voor patiënten met complexe zorgvragen te verbeteren. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2019

Bijblijven 9/2019 Naar de uitgave