Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Veranderkracht | Uitgave 9/2015

Bijzijn XL 9/2015

Communicatie als sleutel tot verandering

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 9/2015
Auteur:
Dr. Pieternel Dijkstra
Belangrijke opmerkingen
Tekst: Dr. Pieternel Dijkstra, psycholoog, schrijfster, onderzoekster en docent. Zie ook www.pieterneldijkstra.nl .

Samenvatting

In 2015 gaat er veel veranderen voor verpleegkundigen en verzorgenden. Door de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) krijgen veel zorgprofessionals te maken met veranderingen in hun organisatie, team, taken en verantwoordelijkheden. Leuk of niet, je hebt het er als zorgprofessional maar mee te doen. In deze veranderreeks komen tien onderwerpen aan de orde die je kunnen helpen om je ‘veranderkracht’ te ontdekken. Weet je hoe veranderingen in elkaar zitten en hoe je ermee kunt omgaan, dan wordt veranderen een stuk makkelijker.
In deze aflevering gaat het over de cruciale rol die communicatie speelt in veranderprocessen. Wordt er onhandig gecommuniceerd, dan kunnen kleine veranderingen grote problemen opleveren. Wie te maken heeft met een onhandige communicator, zal zélf goede communicatie moeten afdwingen. Leuk is het niet, noodzakelijk wel. Pas dan weet je immers waar je aan toe bent en wat er van jou wordt verwacht, en kun je bepalen of je dat wel wilt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

Bijzijn XL 9/2015 Naar de uitgave

Ziektebeelden en symptomen

Luchtweg-aandoeningen bij kinderen

Ziektebeelden en symptomen

Voedingsaspecten bij hartfalen