Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Column | Uitgave 4/2016

GZ - Psychologie 4/2016

‘Coming-out’ in de GGZ

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 4/2016
Auteur:
Prof. Dr. Jan Derksen
Belangrijke opmerkingen
Prof. Dr. Jan Derksen is klinisch psycholoog en hoofdredacteur van GZ-psychologie.

Samenvatting

De afgelopen tijd kwamen diverse professionals uit de ggz aan het woord in fors uitgevallen artikelen in verschillende landelijke kranten: hulpverleners die zelf een psychische aandoening hebben, komen er nu openlijk in de krant en op hun werk voor uit. De voordelen die dit met zich mee zou brengen voor henzelf en hun cliënten worden breed uitgemeten. In het kielzog hiervan kunnen we een krachtige beweging van een nieuwe beroepsgroep ‘ervaringsdeskundigen’ constateren. Zij hebben met een sterke beroepsvereniging, zonder duidelijke opleidingseisen, hun tanden in dit deel van de gezondheidszorg gezet en laten voorlopig niet los.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

GZ - Psychologie 4/2016 Naar de uitgave