Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2018 | Uitgave 7/2018

Out of the box (31)
Tandartspraktijk 7/2018

Combikronen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2018
Auteur:
Marcel Linssen
Belangrijke opmerkingen
Marcel Linssen is restauratief tandarts NVVRT.
Met dank aan Anna Louropoulou, parodontoloog NVVP, Patrick Oosterwijk en Elysee Dental.

Samenvatting

Het betreft een gezonde 73-jarige dame met in de bovenkaak een als gevolg van parodontitis gemutileerde dentitie, bij wie de nog aanwezige elementen mobiel zijn door overbelasting. Boven zijn voorts drie implantaten aanwezig, waarbij het implantaat 16 onder een hoek geplaatst is om de sinus te ontwijken. Ter vervanging van de ontbrekende elementen heeft mevrouw een plaatprothese die zij zo min mogelijk draagt omdat ze er misselijk van wordt. De 12 en 25 zijn parodontaal gezien niet te behouden. In de onderkaak zien we een verkorte tandboog van 36 naar 46, waarvan ook de 46 een implantaat is. De wens van mevrouw is een uitneembare voorziening in de bovenkaak die het palatum niet bedekt. Wat is mogelijk?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2018

Tandartspraktijk 7/2018 Naar de uitgave