Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Uitgave 5/2015

Psychopraktijk 5/2015

Collaborative care in de huisartspraktijk

Samenwerkingsmodel voor betere zorg

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2015
Auteurs:
Dr. Klaas Huijbregts, Dr. Anna Muntingh
Belangrijke opmerkingen
Dr. K.M.L. Huijbregts is psycholoog en werkt bij Prezens in de generalistische basis-ggz. Daarnaast is hij als post doc onderzoeker verbonden aan de Academische werkplaats angststoornissen van GGZ in Geest.
Dr. ADT Muntingh is psycholoog en werkt in de gespecialiseerde ggz bij de Polikliniek Depressie van GGZ inGeest. Ook zij is als post doc onderzoeker verbonden aan de Academisch werkplaats angststoornissen van GGZ inGeest.

Samenvatting

Sinds de herstructurering van de GGZ in 2014 is de rol van de huisarts alleen maar uitgebreid. Het zogenoemde Amerikaanse Collaborative Care-model biedt een goed handvat om de samenwerking tussen praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) en de huisarts vorm te geven. Bovendien kunnen GZ-psychologen en psychiaters binnen dit model op verschillende momenten een belangrijke rol vervullen als consulent specialist. Hoe werkt het model en wat is het belang van consultatie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Psychopraktijk 5/2015 Naar de uitgave

Rechten en plichten

Ongeboren uit huis