Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Cliëntenvoorlichting | Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014

Cognitieve therapie

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Dr. Mirjam Kampman
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over een probleem, stoornis of behandeling bedoeld voor cliënten en direct betrokkenen. Dr. M. Kampman is klinisch psycholoog BIG, cognitief gedragstherapeut VGCT, Programmaleider angststoornissen Nijmegen/Lent (m.kampman@propersona.nl).
Deze bewerkte, ingekorte bijdrage is afkomstig van hoofdstuk 2 uit: Keijsers GPJ ea (red) (2011) Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten (1). Amsterdam: Uitgeverij Boom. De uitgebreide versie is te downloaden op www.​behandelprotocol​len.​nl

Samenvatting

Ideeën en opvattingen kunnen een belangrijke rol spelen bij allerlei psychische problemen. Zo kan bij mensen met een depressie één tegenvaller bijna automatisch een reeks negatieve gedachten oproepen. Cognitieve therapie is een methode om zicht te krijgen op deze automatische gedachten en ze te veranderen. In deze bijdrage gaan we hier nader op in.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014 Naar de uitgave

Onze Correspondent

Functionele geesten