Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Cliëntenvoorlichting | Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014

Cognitieve therapie

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Dr. Mirjam Kampman
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over een probleem, stoornis of behandeling bedoeld voor cliënten en direct betrokkenen. Dr. M. Kampman is klinisch psycholoog BIG, cognitief gedragstherapeut VGCT, Programmaleider angststoornissen Nijmegen/Lent (m.kampman@propersona.nl).
Deze bewerkte, ingekorte bijdrage is afkomstig van hoofdstuk 2 uit: Keijsers GPJ ea (red) (2011) Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten (1). Amsterdam: Uitgeverij Boom. De uitgebreide versie is te downloaden op www.​behandelprotocol​len.​nl

Samenvatting

Ideeën en opvattingen kunnen een belangrijke rol spelen bij allerlei psychische problemen. Zo kan bij mensen met een depressie één tegenvaller bijna automatisch een reeks negatieve gedachten oproepen. Cognitieve therapie is een methode om zicht te krijgen op deze automatische gedachten en ze te veranderen. In deze bijdrage gaan we hier nader op in.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014Naar de uitgave

Onze Correspondent

Functionele geesten

Redactioneel

Redactioneel