Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2020 | onderzoek | Uitgave 5/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2020

Cognities en percepties van chronisch zieke werkenden

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 5/2020
Auteurs:
Mariska de Wit, Haije Wind, Monique Frings-Dresen, Nicole Snippen, Carel Hulshof, Angela de Boer
Het doel van dit onderzoek is om te achterhalen hoe bedrijfsartsen en verzekeringsartsen het best informatie kunnen krijgen over cognities en percepties van chronisch zieke werkenden. In totaal hebben 155 bedrijfsartsen en 56 verzekeringsartsen een vragenlijst ingevuld over het verkrijgen van informatie over deze factoren. Daarnaast zijn focusgroep bijeenkomsten gehouden met 23 chronisch zieke werkenden. Uit de antwoorden van artsen en werkenden komt naar voren dat informatie over cognities en percepties het beste verkregen kan worden door deze te bespreken tijdens het spreekuur in plaats van met bijvoorbeeld een vragenlijst. Belangrijke voorwaarden om informatie te verkrijgen tijdens het spreekuur zijn: wederzijds vertrouwen tussen de werkende en de arts, oprechte interesse van de arts en begrip van de arts. Daarnaast zijn meerdere factoren geïdentificeerd die van invloed zijn op de verloop van het gesprek, zoals communicatievaardigheden van de arts en angstgevoelens vanuit de werkende. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2020 Naar de uitgave

column

De eed