Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

4. Coaching

Auteurs : Nicolien van Halem, Tera Stuut, Henny Verbeek

Gepubliceerd in: De werkbegeleider in zorg en welzijn

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Dit hoofdstuk gaat over coaching van studenten. Welke competenties heeft een coach nodig in verschillende situaties: bij het leerproces in het algemeen, bij het aanleren van een goede beroepshouding, in de situatie dat een student alleen werkt (stand alone-leren) en bij de student met faalangst? We bespreken de ‘leervoorkeuren van Ruijters’, de ‘leerstijlen van Kolb’ en de begeleidingsstijlen van de begeleider. Deze laatste zijn gebaseerd op de ‘theorie van situationeel leidinggeven’ en gekoppeld aan de verschillende typen werkbegeleider. Hoe je de student kunt begeleiden bij het vormgeven van zijn leerproces komt uitvoerig aan de orde bij het formuleren van leerdoelen en de activiteiten die nodig zijn om deze doelen te behalen.
Literatuur
go back to reference Calibris en MBO Raad (2011). Servicedocument Profiel Werkbegeleider in het Leerbedrijf. Bunnik/Woerden: Calibris en MBO Raad. Calibris en MBO Raad (2011). Servicedocument Profiel Werkbegeleider in het Leerbedrijf. Bunnik/Woerden: Calibris en MBO Raad.
go back to reference Diverse auteurs (2009). Beroepspraktijkvorming, niveau 1 t/m 4. Houten: Bohn Stafleu van Loghum. Diverse auteurs (2009). Beroepspraktijkvorming, niveau 1 t/m 4. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.
go back to reference Manneke, A. (2003). Leerlingbegeleiding in de gezondheidszorg. Nelissen: Soest. Manneke, A. (2003). Leerlingbegeleiding in de gezondheidszorg. Nelissen: Soest.
go back to reference MBO Raad (2015). Kwalificatiedossier van de docent mbo. Woerden: MBO Raad. MBO Raad (2015). Kwalificatiedossier van de docent mbo. Woerden: MBO Raad.
Metagegevens
Titel
Coaching
Auteurs
Nicolien van Halem
Tera Stuut
Henny Verbeek
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1212-2_4