Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Artikel | Uitgave 10/2019

Bijblijven 10/2019

Chronische Q-koorts

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2019
Auteurs:
Dr. S.P. (Stephan) Keijmel, dr. C.P. (Chantal) Bleeker-Rovers
Na de Q-koortsuitbraak in Nederland (2007-2010) zijn enkele honderden chronische Q-koortspatiënten geïdentificeerd en nog jaarlijks worden nieuwe gevallen ontdekt. Kennis omtrent risicofactoren en het herkennen van symptomen is essentieel bij het tijdig opsporen van patiënten met chronische Q-koorts. Het is in alle opzichten een bijzonder moeilijk ziektebeeld: de diagnose is vaak niet eenduidig, de behandeling is langdurig en potentieel toxisch en monitoring van het effect van de behandeling is ingewikkeld. Ondanks behandeling is het een potentieel levensbedreigende aandoening. Naast een intensief behandeltraject en langdurige follow-up is ook de psychosociale begeleiding van belang. In deze bijdrage is een overzicht te vinden van de huidige stand van zaken betreffende chronische Q-koorts. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Bijblijven 10/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Zoönosen