Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-10-2015 | Uitgave 9/2015

Bijblijven 9/2015

Chronische bekkenpijn bij mannen en bij vrouwen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2015
Auteurs:
Drs. E.J. Messelink, Petra G. Boorsma, Prof. dr. Gerbrand J. Groen, Drs. Froukje J. Hoogenboom, Drs. G.G. Alec Malmberg, Dr. Ingeborg A. Zeijlmans van Emmichoven

Samenvatting

Chronische bekkenpijn komt voor bij mannen en vrouwen. De huisarts ziet patiënten met acute en met chronische pijn in het bekkengebied. Deze bijdrage gaat over de chronische pijn. Na een overzicht van de terminologie en mechanismen op het gebied van de chronische bekkenpijn volgt een kijkje in de keuken van het centrum, waar een multidisciplinair team deze patiënt ontvangt. Anamnese, onderzoek, teambespreking en het opzetten van een behandelplan worden beschreven. Er is veel aandacht voor de mens met pijn in alle facetten. Speciale aandacht voor de myofasciale en psychosociale aspecten. De rol van de huisarts als centrale hulpverlener wordt vanuit de keuken van het centrum beschreven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

Bijblijven 9/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Prolaps