Skip to main content
Top

2000 | Boek

Afstudeerdifferentiatie 515 Chronisch zieken 2

Auteur: Jan Kerstens

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

insite
ZOEKEN

Over dit boek

Differentiatiekatern voor studenten die in de laatste fase zijn gekomen van de opleiding tot verpleegkundige niveau 5. Het katern is een hulpmiddel bij het afstuderen en reikt verschillende mogelijkheden voor binnen- en buitenschoolse verdieping aan. In de casuïstiek in dit katern komen de eindtermen van deelkwalificatie 515 meerdere malen op verschillende wijze aan bod. Gedurende de BPV toont de deelnemer dat hij/zij in staat is als verpleegkundige zorg te verlenen aan chronisch zieken (515.03). Doelstellingen van dit katern: verdiepen van kennis m.b.t. chronisch zieken. Verder dient de student vaardig te worden in het professioneel begeleiden van chronisch zieken en ervaringen m.b.t. zorgvragers te vertalen naar professioneel gedrag in nieuwe zorgsituaties binnen de zorg voor chronisch zieken.

Inhoudsopgave

Voorwerk
Hoofdstuk 1. Inleiding
Samenvatting
Met de invoering (augustus 1997) van het samenhangend stelsel voor opleidingen in de verpleging en verzorging is een aantal niet geringe veranderingen van kracht geworden. In het kort heeft de invoering van het samenhangend stelsel geleid tot een eindtermendocument waarin eindtermen geformuleerd zijn in termen van beroepsvaardigheden, een brede kwalificatie en een heldere structuur van doorstroming.
Jan Kerstens
Hoofdstuk 2. Organisatie en informatie
Samenvatting
In dit hoofdstuk krijg je de bouwstenen aangereikt waarmee je je gericht gaat voorbereiden op het afstuderen binnen de zorg voor chronisch zieken.
Van chronisch ziek zijn wordt gesproken als iemand de gevolgen moet verwerken van een chronisch ziekte. De Noord-Amerikaanse ‘Commssion on Chronic Illness’ omschrijft een chronische ziekte als volgt:
Jan Kerstens
Hoofdstuk 3. Casuïstiek
Samenvatting
In dit hoofdstuk worden zes casussen met daarin verschillende taken gepresenteerd. De casussen kunnen voor een deel op school maar bij voorkeur (ook) op de werkplek worden uitgewerkt. Deze casussen zijn slechts voorbeelden. Zij kunnen worden vervangen en/of aangevuld met casussen uit de praktijk. De geformuleerde taken kunnen daarbij worden overgenomen en/of aangepast.
Jan Kerstens
Nawerk
Meer informatie
Titel
Afstudeerdifferentiatie 515 Chronisch zieken 2
Auteur
Jan Kerstens
Copyright
2000
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Elektronisch ISBN
978-90-313-9694-8
Print ISBN
978-90-313-3170-3
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9694-8