Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Gelezen | Uitgave 6/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 6/2014

Christopher Wagner & Karen Ingersoll (2013). Motivational interviewing in groups. New York: Guilford Press. 416 p., $ 44,20

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 6/2014
Auteur:
Drs. Roelof Wolters
Belangrijke opmerkingen
Drs. R.J. Wolters, klinisch psycholoog en psychotherapeut, is hoofdopleider psychotherapie bij het SPON te Nijmegen en voorzitter van de NVGP.

Samenvatting

Dit boek uit een serie van boeken over motiverende gespreksvoering, uitgegeven bij Guilford Press, is het eerste boek waarin deze methode wordt toegepast in groepsbehandeling. In Nederland is motiverende gespreksvoering voornamelijk bekend binnen de verslavingszorg. Het eerste boek over motiverende gespreksvoering van Miller en Rollnick (1991) betrof dan ook de toepassing van deze individuele behandelmethode binnen de verslavingszorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 6/2014 Naar de uitgave

OriginalPaper

Summaries