Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2021 | Casus traumatologie | Uitgave 1/2021

Tandartspraktijk 1/2021

Chirurgische versus orthodontische extrusie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2021
Auteurs:
Machteld Siers, Edwin Ongkosuwito
Belangrijke opmerkingen
Machteld Siers is endodontoloog (Radboud, 1999) en verbonden aan de vakgroep Cariologie en endodontologie van het Radboud. Zij voert een verwijspraktijk voor endodontologie.
Dr. Edwin Ongkosuwito is orthodontist (Radboud, 2001) en verbonden aan het Centrum voor schisis en craniofaciale afwijkingen (Radboud). Daarnaast voert hij een verwijspraktijk.

Samenvatting

In de praktijk zien we met enige regelmaat gefractureerde elementen. Maar wat doen we met een element als de fractuur tot onder botniveau doorloopt? Is het element verloren en rest ons slechts de extractietang, of kunnen we het toch nog proberen te behouden? In sommige gevallen kan orthodontische extrusie uitkomst bieden om genoeg ferrule te creëren teneinde het element daarna weer te kunnen opbouwen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2021

Tandartspraktijk 1/2021 Naar de uitgave

Casus De toepassing van laser in en rond de mond

Maakt onbekend ook onbemind?