Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Op jonge leeftijd geplaatst implantaat | Uitgave 9/2015

Tandartspraktijk 9/2015

Chirurgie van frontimplantaat in infrapositie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2015
Auteur:
Arie Booij
Belangrijke opmerkingen
Arie Booij is sinds 2007 als kaakchirurg werkzaam in Zwolle, Hattem en Hoogeveen. Hij interesseert zich in het bijzonder voor traumatologie, complexe implantologie, chirurgie bij OSASpatiënten en orthognatische chirurgie.
Voor vragen of reacties: stuur uw mail naar <a.booij@isala.nl>
Mijn dank gaat uit naar Aniek Jonker-Derks, orthodontist te Meppel. Zij deed het orthodontisch deel van de behandeling en stelde foto’s voor dit artikel beschikbaar.
De bij dit artikel behorende referenties vindt u achterin deze uitgave, op pagina 52.

Samenvatting

Als vervanging van ontbrekende gebitselementen worden implantaten al vele jaren met succes toegepast. Toch doen zich ondanks de voorspelbaarheid van een implantologische behandeling met enige regelmaat complicaties voor. Implantaatverlies, peri-implantitis en tegenvallende esthetische resultaten worden veel gerapporteerd. Minder vaak beschreven is dat het implantaat niet mee-erupteert met de buurelementen bij de groei en ontwikkeling van het orofaciale complex. In dit artikel wordt een casus beschreven waarbij op 16-jarige leeftijd bij een patiënte is geïmplanteerd met een destijds fraai esthetisch resultaat. Nadien is langzamerhand de implantaatkroon in infrapositie geraakt.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

Tandartspraktijk 9/2015 Naar de uitgave

Redactioneel

Snoeprichtlijnen

Heynick’s hoek

De eerste grootouders

OriginalPaper

Diepte-infiltratie