Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

19-11-2016 | Original Paper | Uitgave 2/2017

Journal of Autism and Developmental Disorders 2/2017

Changes in Food Selectivity in Children with Autism Spectrum Disorder

Tijdschrift:
Journal of Autism and Developmental Disorders > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Linda G. Bandini, Carol Curtin, Sarah Phillips, Sarah E. Anderson, Melissa Maslin, Aviva Must

Abstract

Food selectivity is a common problem in children with autism spectrum disorder (ASD) and has an adverse impact on nutrient adequacy and family mealtimes. Despite recent research in this area, few studies have addressed whether food selectivity present in children with ASD persists into adolescence. In this study, we assessed food selectivity in 18 children with ASD at two time points (mean age = 6.8 and 13.2 years), and examined changes in food selectivity. While food refusal improved overall, we did not observe an increase in food repertoire (number of unique foods eaten). These findings support the need for interventions early in childhood to increase variety and promote healthy eating among children with ASD.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Journal of Autism and Developmental Disorders 2/2017 Naar de uitgave