Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Nieuws | Uitgave 2/2015

Psychopraktijk 2/2015

CGT of IPT bij depressie?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2015
Auteurs:
Katja Boot, Eline Eigenhuis
Belangrijke opmerkingen
Deze rubriek wordt verzorgd door Katja Boot en Eline Eigenhuis.

Samenvatting

Patiënt A heeft een depressie ontwikkeld na het overlijden van een geliefde. Patiënt B is inactief geworden na zijn depressieve klachten. Welke vorm van psychotherapie zou u deze patiënten adviseren: cognitieve gedragstherapie (CGT) of interpersoonlijke therapie (IPT)? In de praktijk kiezen professionals bij patiënt A meestal voor IPT, gezien het interpersoonlijke karakter van de problematiek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Psychopraktijk 2/2015 Naar de uitgave

Redactioneel

Reacties