Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

15-01-2018 | Artikel | Uitgave 1/2018

Neuropraxis 1/2018

Cerebraal visuele stoornissen (CVI) in de kinderleeftijd: uitdagingen bij de diagnostiek

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Henriette E. J. M. Lijnders-Kunen, Hélène J. M. Verbunt-Brattinga

Samenvatting

Cerebraal visuele stoornissen (cerebral visual impairment; CVI) is een verzamelnaam voor visuele stoornissen als gevolg van schade aan of een aanlegstoornis van het visuele systeem in de hersenen. Diagnostiek van CVI is complex en vraagt om een multidisciplinaire benadering met een neuropsychologische kern. De International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF) dient als raamwerk voor een compleet beeld van het kind. Vanwege comorbiditeit en/of leeftijd kan het lastig zijn om visuele functies in kaart te brengen, ze te onderscheiden van andere stoornissen, de onderlinge relaties te zien en te komen tot een valide diagnose CVI. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van drie casussen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Neuropraxis 1/2018 Naar de uitgave