Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

18-11-2020 | Forum Open Access

Cathinonen in webshops

Vrij verkrijgbare experimentele harddrugs

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen
Auteurs:
Michiel Olijhoek, Willem Koert, Edwin van den Worm

Samenvatting

Webwinkels die zich richten op Nederlandse consumenten van recreatieve drugs, verkopen een snelgroeiend assortiment van synthetische drugs die door hun experimentele karakter op dit moment legaal kunnen worden verkocht. In een verkennend onderzoek, dat zich beperkte tot de onder de stimulantia vallende cathinonen, werden in deze winkels 26 cathinonen aangetroffen. Van geen van deze middelen is de toxiciteit goed onderzocht. Een trendanalyse van de cathinonen die onlangs in dit circuit zijn gelanceerd doet vrezen dat de bedenkers van deze middelen, in hun streven om nieuwe drugs te produceren die de regelgeving ontwijken, waarschijnlijk onbedoeld steeds verslavender drugs op de markt brengen.

Onze productaanbevelingen

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel