Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Beschouwing | Uitgave 4/2014

TPO - De Praktijk 4/2014

Cardiovasculaire streefwaarden ouderen verschillen per patiënt

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2014
Auteur:
Eric Lambermon
Belangrijke opmerkingen
Auteursgegevens
Huisartsenpraktijk Lambermon & Heijstee, Dorpsstraat 52C, 5241ED Rosmalen: Eric Lambermon, kaderhuisarts hart- en vaatziekten.
Correspondentie: hmm@lambermon.nl.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.
De literatuur bij dit artikel staat op www.​tijdschriftvoorp​raktijkondersteu​ning.​nl.

Samenvatting

In 2013 is een stroomdiagram gepubliceerd met individuele streefwaarden voor cardiovasculair risicomanagement specifiek voor ouderen, op basis van patiëntkarakteristieken. Dit diagram zou als leidraad kunnen dienen voor de praktijkondersteuner. Door het gebruiken van dit diagram kun je helpen voorkomen dat voor kwetsbare ouderen te lage streefwaarden gehanteerd worden. De complexiteit van de streefwaarden voor ouderen is een bijzondere uitdaging voor de praktijkondersteuner, vooral in de communicatie.
Leefstijladviezen over roken, gewicht en lichaamsbeweging zijn ook bij ouderen het belangrijkste aspect bij de preventie van hart- en vaatziekte. Bij ouderen pas je adviezen over beweging aan hun mogelijkheden aan. Bij voeding besteed je speciaal aandacht aan zout.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

TPO - De Praktijk 4/2014 Naar de uitgave

Weet je dit?

Antwoorden