Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

25-03-2019 | Casuïstiek | Uitgave 5/2019

Huisarts en wetenschap 5/2019

Cardiologische afwijkingen bij patiënten met lymeborreliose

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2019
Auteurs:
Stan Benjamens, Jan Weel, Brian Bosch
Belangrijke opmerkingen
Benjamens S, Weel JFL, Bosch B. Cardiologische afwijkingen bij patiënten met lymeborreliose. Huisarts Wet 2019;62:DOI:10.1007/s12445-019-0087-x.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Een cardiologische afwijking kan een uniek symptoom zijn bij patiënten met lymeborreliose. In de meeste gevallen gaat het hierbij om een hooggradige atrioventriculaire blokkade, wat monitoring van het hartritme noodzakelijk maakt. Aandacht voor de diagnose lymecarditis is van belang, omdat het aantal patiënten dat jaarlijks lymeziekte oploopt in de afgelopen twintig jaar ruim verviervoudigd is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Huisarts en wetenschap 5/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Geld toe?