Skip to main content
main-content
Top

02-12-2015 | Nieuws

Canon over de geschiedenis van de Nederlandse verpleegkunde online

Op donderdag 3 december gaat de Canon Verpleegkunde online tijdens een symposium voor verpleegkundigen in het VUMC in Amsterdam. De canon beschrijft kort en bondig 40 markante momenten uit de geschiedenis van de verpleegkunde in Nederland vanaf 1890. 

De oprichting van het Maandblad voor Ziekenverpleging in dat jaar markeerde de start van de professionalisering van de verpleegkundige zorg in Nederland. Het Maandblad heeft hierbij een centrale rol gespeeld en heet nu tijdschrift TvZ. Dit jaar viert het tijdschrift zijn 125-jarig bestaan.

Canon

Stichting Publicaties voor Verpleegkundigen en Verzorgenden heeft ter ere van dit bijzondere feit de Canon Verpleegkunde samengesteld. Zij wil hiermee de belangstelling voor de geschiedenis van het verpleegkundig beroep stimuleren en dank betuigen aan de mensen die een pioniersrol hebben vervuld in de professionalisering van het vak verpleegkunde. Hbo-v-studenten ontvangen gratis een geprinte versie van de canon via hun opleiding.

De canon is vanaf 3 december 2015 online: Klik hier

Onze productaanbevelingen

BSL Academy hbo-V

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Beeldrechten