Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-01-2017 | Uitgave 3/2017

Bijblijven 3/2017

Cannabis in de boekentas

Risicogedrag bij tieners … opvoedonzekerheid bij ouders!

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2017
Auteur:
Hilde Weekers

Samenvatting

De adolescentie is een belangrijke periode in het leven van een persoon op weg naar volwassenheid. Het streven naar onafhankelijkheid, het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid en het experimenteren in gedrag kenmerken de tienertijd. Deze ontwikkelingen bij tieners vragen ook van ouders een aanpassing. Het omgaan met een tiener baart menig ouder zorgen. In deze bijdrage staan we stil bij de veranderende relatie tussen ouders en tieners. Nogal wat tieners gedragen zich op een manier die door ouders risicovol wordt gevonden (interesse in en experimenteren met alcohol, drugs en seks, minder aandacht voor school, uitgaan, etc.). Ouders zitten met vragen over de ‘andere’ persoon die hun tiener lijkt te worden en hoe om te gaan met deze persoon en zijn ‘risicovol’ gedrag. In het tweede deel van deze bijdrage kijken we naar signalen die kunnen wijzen op risico’s voor de ontwikkeling van de jongere en hoe ouder(s) en huisarts een rol kunnen spelen in de aanpak van risicovolle situaties.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Bijblijven 3/2017 Naar de uitgave