Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Dutch trauma publications abroad | Uitgave 5/2010

Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie 5/2010

Cancellations of (helicopter transported) – Mobile Medical Team dispatches in the Netherlands

G.F. Giannakopoulos, W.D. Lubbers, H.M.T. Christiaans, P. van Exter, P. Bet, P.J.C. Hugen, G. Innemee, E. Schubert, E.S.M. de Lange-de Klerk, J.C. Goslings, G.N. Jukema

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie > Uitgave 5/2010
Auteur:
   

Samenvatting

Deze studie werd uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in de frequentie en de mogelijke oorzaken van de geannuleerde oproepen van het Mobiel Medisch Team (MMT) in onze traumaregio. In een retrospectieve studie werden onder meer de inzetgegevens van 467 opeenvolgende inzetten vergeleken met de geldende inzetcriteria en criteria voor terechte MMT-inzetten vanuit de literatuur. Het annuleringspercentage bedroeg 43,5%. Van alle oproepen voldeed 26% niet aan hiervoor genoemde criteria. In 4% was er sprake van ondertriage. Met name inzetcriteria die zijn gebaseerd op het traumamechanisme, zorgen voor een hoog percentage overbodige inzetten, wat gecorrigeerd wordt met vroegtijdige annuleringen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie

Het Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie is geen 'klassiek' wetenschappelijk tijdschrift, maar wil een spreekbuis zijn voor ieder die zich bezighoudt met de traumatologie, in al haar aspecten.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie 5/2010 Naar de uitgave