Skip to main content
main-content
Top

12-02-2015 | Nieuws

Burn-out kliniek voor snelle behandeling overspannen ondernemers

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

In de Portugese Algarve wordt op 1 maart een speciale burn-out kliniek geopend. Initiatiefnemers Bram Bakker (psychiater) en Erik de Vlieger (zakenman) denken hiermee in te spelen op een toenemende behoefte in het bedrijfsleven aan een gerichte aanpak van burn-outklachten bij werknemers en managers.

In Nederland heeft een op de zeven werknemers te maken met een burn-out. Dit is een psychische aandoening waarbij iemand emotioneel uitgeput raakt en niet goed meer kan functioneren. Het ziekteverzuim door deze aandoening kan oplopen tot gemiddeld negen maanden, wat financieel een grote kostenpost is voor bedrijven.

‘In de nieuwe kliniek wordt een intensief (fulltime) behandeltraject aangeboden door een team van Nederlandse psychologen en fysiotherapeuten’

Bakker en De Vlieger bieden met de burn-out kliniek het bedrijfsleven de mogelijkheid om burn-outklachten bij werknemers sneller aan te pakken dan in de reguliere ggz-zorg gebeurt. ‘Een snelle start met de behandeling heeft de beste uitkomsten’, aldus Bram Bakker. ‘Iedere maand die je kunt besparen op verzuim betekent dat je een goede investering hebt gedaan. In de reguliere GGZ zorg mag je blij zijn met een laagfrequente behandeling van hooguit één gesprek per week. En dan heb ik het nog niet over de lange wachtlijsten waar je eerst mee te maken krijgt. De mensen die hun burn-out snel en adequaat te lijf willen gaan, worden tot op heden niet bediend. En daar gaan wij verandering in brengen.’

 

In de nieuwe kliniek wordt een intensief (fulltime) behandeltraject aangeboden door een team van Nederlandse psychologen en fysiotherapeuten. De behandeling vindt plaats op een locatie in Portugal waar de privacy van cliënten gewaarborgd is en waar zij afgesloten zijn van prikkels uit de buitenwereld. Aansluitend vindt er in Nederland gedurende drie maanden ambulante zorg plaats. Er zijn geen wachtlijsten.

 

Bron: de Ondernemer
Beeld: Fotolia

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen, Bedrijfs- en arbeidsfysiotherapie of Fysiotherapie volgens de psychosomatiek.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.