Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

21-11-2015 | Brief Report | Uitgave 4/2016

Journal of Autism and Developmental Disorders 4/2016

Brief Report: Scurvy as a Manifestation of Food Selectivity in Children with Autism

Tijdschrift:
Journal of Autism and Developmental Disorders > Uitgave 4/2016
Auteurs:
Nina S. Ma, Cynthia Thompson, Sharon Weston

Abstract

Scurvy was diagnosed in seven children at Boston Children’s Hospital. All of the children had a developmental disorder and autism was the most common. They had a long-standing history of food selectivity with diets devoid of fruits and vegetables, and none of the children were supplemented with a multivitamin. They presented with limp, and an elaborate panel of tests and procedures were undertaken before the diagnosis of scurvy was made. Treatment with vitamin C led to rapid recovery of symptoms. This report emphasizes the importance of considering nutritional causes of musculoskeletal symptoms in children with autism and restrictive diets.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Journal of Autism and Developmental Disorders 4/2016 Naar de uitgave