Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

12-10-2015 | Uitgave 8/2015

Bijblijven 8/2015

Bouw je eigen droomhuis!

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2015
Auteur:
Stephan Hermsen

Samenvatting

Het ‘Huis van persoonsgerichte zorg’ is een model waarmee zorgverleners in kaart kunnen brengen wat er nodig is om goede persoonsgerichte zorg te realiseren. Daarbij staan de doelen van de patiënt centraal. De patiënt en de zorgprofessional bepalen gezamenlijk de agenda, de doelen en de acties. De eerste pilotprojecten laten zien dat de ervaren kwaliteit van leven toeneemt en dat er minder zorginterventies nodig zijn. De hele organisatie moet een bijdrage leveren om persoonsgerichte zorg vorm te geven. De verwachting is dat het huis een raamwerk biedt, waardoor in de toekomst meer samenhang ontstaat tussen de medische gezondheid en iemands functioneren. Hierdoor zal de kwaliteit van leven van de patiënt toenemen. Deze bijdrage is in de vorm van een interview geschreven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

Bijblijven 8/2015 Naar de uitgave