Skip to main content
main-content
Top

15-01-2016 | Nieuws

Borstvoeding goed voor kindergebit

Hoe langer een moeder borstvoeding geeft, hoe beter het gebit van haar kind wordt. Borstvoeding vermindert de kans op scheve tanden, overbeet, open beet of kruisbeet. Dat blijkt uit onderzoek van Australische en Braziliaanse wetenschappers, meldt Kenniscentrum Borstvoeding.

De onderzoekers keken naar de invloed van borstvoeding geven en de positie van de tanden bij ruim dertienduizend kinderen van vijf jaar oud. Hieruit bleek dat kinderen die in de eerste zes maanden van hun leven alleen borstmelk drinken 41 procent minder kans hebben op scheve tanden dan kinderen die geen (of niet exclusief) borstvoeding krijgen. Borstvoeding geven na de eerste zes maanden vermindert het risico zelfs tot 72 procent. Hoe langer een kind borstvoeding krijgt, hoe minder de risico's op gebitsfouten. Als een kind naast borstvoeding aanvullende voeding krijgt of zuigt op een fopspeen, verhoogt het risico op scheve tanden ook.

Bron: Nationale Zorggids

Aanbevolen

2009 | Boek

Kindertandheelkunde 1

De tandheelkundige behandeling van kinderen heeft een eigen dynamiek. Kinderen groeien en ontwikkelen zich immers snel. Het gebit verandert, maar het patiëntje als geheel ook. In uw praktijk zult u steeds uw manier van communiceren moeten aanpasse

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten