Skip to main content
main-content
Top

08-09-2011 | Nieuws

Boek over hersenen genomineerd

Het boek �Wij zijn ons brein� over de werking van het menselijk brein is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2011. De bestseller van Dick Swaab staat met nog vijf andere boektitels op de lijst om Boek van het jaar 2011 te worden.

Iedereen kan tot en met 13 oktober 2011 stemmen op een van de zes genomineerden via www.nspublieksprijs.nl. De winnaar van de NS Publieksprijs 2011 wordt op maandag 17 oktober bekend gemaakt.

Dick Swaab is emeritus hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en is leider van diverse onderzoeksteams aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen. Tevens is hij hoogleraar aan de Zhejiang University, Hangzhou in China.

Hij is de oprichter van de Nederlandse Hersenbank en was 30 jaar directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek. Hij heeft meer dan 700 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan, en Wij zijn ons brein is zijn eerste boek voor een groot publiek. Hij was hierover te gast bij onder meer Pauw en Witteman en bij VPRO’s Zomergasten.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.