Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | journaal | Uitgave 8/2011

Huisarts en wetenschap 8/2011

BNP waardevol bij diagnostiek hartfalen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2011
Auteur:
Henk Schers
Bepaling van het BNP-gehalte is voor het stellen van de diagnose hartfalen waardevol in de huisartsenpraktijk. BNP (Brain Natriuretic Peptide) levert als additionele test aan anamnese en lichamelijk onderzoek meer diagnostische zekerheid dan een ECG of een röntgenfoto. Bovenop het klinisch onderzoek en de BNP-bepaling samen, hebben een röntgenfoto of ECG nauwelijks toegevoegde waarde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2011

Huisarts en wetenschap 8/2011 Naar de uitgave

Intermezzo

Roken

EditorialNotes

Hartzorgen