Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013

Blijvend dentoalveolair defect na trauma

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2013
Auteurs:
Drs. Rob Groot, Drs. Manfred Leunisse, MSc Dr. Dick Barendregt
Belangrijke opmerkingen
Drs. Rob Groot (VU Amsterdam, 1985) begon in 1986 een algemene praktijk in Ridderkerk. In 1993 trad hij als restauratief tandarts toe tot de Kliniek voor Parodontologie Rotterdam. Vanaf 1998 maakt hij deel uit van Proclin. In 2011 was hij een van de initiatiefnemers van PRO Rotterdam, een verwijspraktijk op het gebied van prothetische, restauratieve en reconstructieve tandheelkunde en orthodontie.
Drs. M. Leunisse volgde na zijn studie tandheelkunde (UVA, 1987) de specialistenopleiding orthodontie (ACTA, 1993). Hierna startte hij een orthodontische praktijk in Rotterdam. Vanaf 1998 voerde hij met Manfred Leunisse de interdisciplinaire verwijsmogelijkheid die nu Proclin heet als samenwerkingsvorm van de Kliniek voor Parodontologie Rotterdam, de Kliniek voor Endodontologie Rotterdam en PRO Rotterdam sinds 2012.
Dr. D.S. Barendregt MSc studeerde in 1988 af als tandarts (RUG) en volgde de opleiding tot parodontoloog (ACTA, 1994). Vanaf 1998 startte hij met Manfred Leunisse de interdisciplinaire verwijsmogelijkheid die nu Proclin heet als samenwerkingsvorm van de Kliniek voor Parodontologie Rotterdam, de Kliniek voor Endodontologie Rotterdam en PRO Rotterdam sinds 2012.
Met dank aan Karin Hoyer en Erwin Smolders van tandtechnisch atelier Effingo in Dordrecht voor de verzorging van het techniekwerk van deze casus.
Dit is in 2013 na ‘Amelogenesis imperfecta’ (TP mei), ‘Speeksel: de stille kracht’ (TP juli) en ‘Oligodontie’ (TP augustus), de vierde aflevering in de serie ‘Gewoon over (bijzondere) tanden’. De serie wil de aandacht vestigen op de mogelijkheid financieel een beroep te doen op de regeling Mondzorg 2.7 (bijzondere tandheelkunde).
Een literatuuropgave van enkele aanbevelenswaardige uitgaven op dit gebied kan worden opgevraagd via <redactie-tp@planet.nl>
Als een patiënt het slachtoffer wordt van een trauma waarbij zijn dentitie schade oploopt en een deel van de ondersteunende weefsels verloren is gegaan, kan er aanspraak worden gemaakt op de regeling Bijzondere Tandheelkunde zoals vastgelegd in de regeling Mondzorg 2.7.
In onderstaande casus speelt een jongeman van 16 jaar de hoofdrol. Hij zat achterop een brommer daags na orthodontische afbehandeling en debanderen van zijn orthodontische apparatuur. De gevolgen van deze brommerrit achtervolgden hem en zijn behandelaars nog vele jaren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013 Naar de uitgave

Feedback post

Ordenen helpt

Report

Empathie