Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | Hoofdartikel | Uitgave 5/2018

Over sociaal werk en een vasthoudende aanpak van structurele problemen
Vakblad Sociaal Werk 5/2018

Blijf dweilen!

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 5/2018
Auteurs:
Margot Scholte, Ard Sprinkhuizen
Belangrijke opmerkingen
Margot Scholte werkte als lector Maatschappelijk Werk bij Hogeschool Inholland en als senior medewerker in het programma Effectiviteit en Vakmanschap bij Movisie. Ze hield in het voorjaar van 2018 de Marie Kamphuis Lezing. Ard Sprinkhuizen is senior onderzoeker aan het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van het Kenniscentrum Sociale Innovatie, Hogeschool Utrecht.

Samenvatting

Veel problemen waar het sociaal werk mee te maken krijgt, hebben een structureel karakter. Ze concentreren zich bij bepaalde groepen en herhalen zich. Het vergt permanent (professioneel) investeren en sleutelen om daar iets aan te doen. Wij pleiten voor meer aandacht voor de structurele kant van sociale problemen, naast de op het individu of de groep gerichte aanpak. Hiertoe presenteren we een model dat helpt bij het analyseren van problematiek en het kiezen van passende en samenhangende interventies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Vakblad Sociaal Werk 5/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Achtergrond

Provoceer eens

Boeken

Boeken