Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2002 | Journaal | Uitgave 3/2002

Huisarts en wetenschap 3/2002

Bioterrorisme

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 3/2002
Auteur:
   

Samenvatting

Een druilerige zaterdag en wat valt er in de bus: een boekje en cd-rom over bioterrorisme. Prachtige plaatjes over zes ziektebeelden waar we nu volgens de makers vaak aan moeten denken, want je weet maar nooit wanneer zo'n aanslag komt. Drie van de zes mogelijke verwekkers (anthrax, longpest, tularemie) geven het beeld van een luchtweginfectie. Daar schiet je dan als eenvoudige dokter niet veel mee op, die zien we elke week. Het rare is dat de eerste reactie natuurlijk is: ‘wat een onzin, dat ga ik niet lezen’, waarna ik me er monter toch toe gezet heb. Van lezen onthoud je maar 10%, zodat de bioterroristen er ondanks deze goed bedoelde overheidsinterventie vast van opaan kunnen dat ik de eerste klinische verschijnselen toch niet zal herkennen. Vanaf de zomer is er in ieder geval genoeg pokkenvaccin. Het beeld van pokken is volgens het boekje zo typisch, dat zelfs ik dat nog wel zal herkennen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2002

Huisarts en wetenschap 3/2002 Naar de uitgave