Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-02-2018 | Uitgave 2/2018

Bijblijven 2/2018

Biologicals: spectrum en targets

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Dr. Bob Meek, Dr. Marcel P. H. van den Broek, Dr. Anouk C. M. Platteel

Samenvatting

Biologische geneesmiddelen, ook wel ‘biologicals’ genoemd, hebben de afgelopen jaren zowel verschillende positieve als negatieve connotaties gekregen. Positief, omdat deze categorie geneesmiddelen vaak heeft geleid tot enorme verbetering van uitkomsten in de behandeling van de kanker en chronische ziekten, met veelal weinig bijwerkingen in vergelijking met klassieke chemotherapeutica. Negatief, vanwege het kostenaspect; een behandeling met een biologisch geneesmiddel kan al snel oplopen tot enkele tienduizenden euro’s per jaar. In deze bijdrage wordt ingegaan op verschillende aspecten van biologische geneesmiddelen, die zowel interessant als van toepassing kunnen zijn in de praktijk van de huisarts.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Bijblijven 2/2018 Naar de uitgave