Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Reconstructieve plastische parodontale chirurgie | Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014

Bindweefseltransplantaten

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2014
Auteur:
Haakon Kuit
Belangrijke opmerkingen
Haakon Kuit (ACTA 1996) is tandarts-parodontoloog/-implantoloog en werkzaam in de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem (PPIA). Daarnaast is hij als klinisch docent verbonden aan de afdeling ‘Implantologie’ van het ACTA. Hij verzorgt voorts lezingen en cursussen met name op het gebied van reconstructieve plastische parodontale chirurgie en fronttandvervanging door implantaten. Vragen c.q. reacties via email: haakon@ppia.nl
De bij dit artikel behoren referenties kunnen worden opgevraagd via <redactie-tp@planet.nl>

Samenvatting

Preprothetische of pre-implantologische defecten kunnen door toepassing van bindweefseltransplantaten bijdragen aan verbetering van de kwaliteit, de esthetiek en de duurzaamheid van kroon- en brugwerk.
Blootliggende wortels als gevolg van gingivarecessie(s) kunnen in bepaalde gevallen opnieuw bedekt worden met behulp van bindweefseltransplantaten. Defecten van de mucosa rond implantaten kunnen in sommige gevallen hersteld worden met behulp van bindweefseltransplantaten.
In dit artikel zal ik twee casussen beschrijven waarbij bindweefseltransplantaten gebruikt kunnen worden ten behoeve van de verbetering van de kwaliteit, de esthetiek en de duurzaamheid van kroon- en brugwerk (pontic-site augmentatie).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

David en goliath