Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Column | Uitgave 2/2014

Bijzijn XL 2/2014

Bijwerkingen

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 2/2014
Auteur:
Arie Dijkstra
Belangrijke opmerkingen
Arie Dijkstra is hoogleraar Sociale Psychologie van Gezondheid en Ziekte. Hij heeft tien jaar als verpleegkundige gewerkt.
Er werken dagelijks honderdduizenden mensen aan het verbeteren van de volksgezondheid. Ook de goede doelen zoals de Hartstichting, de Kankerbestrijding, het Longfonds en het Diabetesfonds doen hun best. Ze doen dat op hun eigen manier: geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar een betere behandeling van, bijvoorbeeld, diabetes of kanker. Dat doen ze door te vertellen hoe goed het gaat met dat onderzoek; dat het onderzoek echt vruchten afwerpt. Dat is een positieve boodschap; het heeft dus zin om geld te doneren. Die informatie motiveert mensen inderdaad om te doneren, zo blijkt weer uit ander onderzoek. Ook andere organisaties en de media stemmen ons positief: Volgens het ANP is kanker binnenkort een chronische ziekte en volgens het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is over twintig jaar kanker in 90% van de gevallen te genezen. Dat is fantastisch!

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Bijzijn XL 2/2014 Naar de uitgave

Interpreteren van medisch laboratoriumonderzoek

Glucose

Evidence based practice

De transmurale zorgbrug

Mini-cursus Stoppen met roken

Gespreks-technieken