Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2012 | OriginalPaper | Hoofdstuk

3. Bij Eczeem Is Er Toch Altijd Een Voedselallergie?

Auteur: Dr. H de Groot

Gepubliceerd in: Casusboek allergie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Er is bij Anniek waarschijnlijk geen sprake van een ‘klinisch relevante’ voedselallergie. Er is sprake van een sensibilisatie voor graspollen, tarwe, soja en pinda. De plantaardige voedingsallergenen kruisreageren vaak met een suikerstructuur in de graspollen.
Literatuur
go back to reference Cleveringa JP, Dirven-Meijer PC, Hartvelt-Faber G, Nonneman MMG, Weisscher P, Boukes FS. NHG-Standaard Constitutioneel eczeem (eerste herziening). Huisarts Wet 2006:49:458–65. Cleveringa JP, Dirven-Meijer PC, Hartvelt-Faber G, Nonneman MMG, Weisscher P, Boukes FS. NHG-Standaard Constitutioneel eczeem (eerste herziening). Huisarts Wet 2006:49:458–65.
go back to reference Groot H de, Sachs APE (red.). Het Kinderallergie Formularium, 2e editie. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2011 CrossRef Groot H de, Sachs APE (red.). Het Kinderallergie Formularium, 2e editie. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2011 CrossRef
Metagegevens
Titel
Bij Eczeem Is Er Toch Altijd Een Voedselallergie?
Auteur
Dr. H de Groot
Copyright
2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9902-4_35