Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Implementatie | Uitgave 10/2010

Huisarts en wetenschap 10/2010

Bij de LESA Dysplastische Heupontwikkeling

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2010
Auteur:
   

Samenvatting

In een normpraktijk van 2350 patiënten worden jaarlijks zo’n 30 kinderen geboren. Bij gemiddeld 1 van hen kan een dysplastische heupontwikkeling worden aangetoond, die in 85% van de gevallen spontaan geneest. Voor de jeugdarts en huisarts is het belangrijk dysplastiche heupontwikkeling te signaleren en daarop afgestemd de juiste kinderen te verwijzen en de goede nazorg te verlenen. Een familiaire belasting speelt een rol, zoals coxartrose op jonge leeftijd. Een verhoogd risico is er ook bij kinderen met dysmorfe kenmerken en bij kinderen die zijn geboren in een stuitligging.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2010

Huisarts en wetenschap 10/2010 Naar de uitgave

Journaal

In Memoriam