Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Artikel | Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009

Big Brother is helping you

Domotica voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2009
Auteur:
Jeannette Pols
Belangrijke opmerkingen
Jeannette Pols is redacteur van DENKBEELD; zij is werkzaam als onderzoeker bij de sectie Medische Ethiek van het AMC te Amsterdam.

Samenvatting

Technologie zal de zorg gaan verbeteren. Dat krijgen we nogal eens te horen tegenwoordig, vaak in juichende bewoordingen. De belofte is dan dat we vrijer zullen worden, gezonder. En de zorg efficiënter. Maar er klinken ook sombere stemmen: technologie zal vooral onze privacy aantasten, menselijk contact in de weg staan en ons op kosten jagen. Wat is nu precies de zin en de onzin van domotica? En wat is er eigenlijk ‘op de markt’? Jeannette Pols toog naar Eindhoven, waar het congres ‘Domotica voor de zorgomgeving’ aan dit onderwerp was gewijd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009 Naar de uitgave

Minithema Seksualiteit en dementie

‘Ik heb een andere jongen ontmoet’

Nieuws: van de Vereniging voor Psychogeriatrie

De kwaliteit van het persoonlijke