Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2014 | Artikelen | Uitgave 10/2014

Bijblijven 10/2014

Bewust stoppen met eten en drinken om het overlijden te bespoedigen (STED)

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2014
Auteur:
Aty van Aarnhem
Belangrijke opmerkingen
(oud-)huisarts en hospicearts

Samenvatting

Recentelijk is de maatschappelijke discussie opgelaaid over de vraag of mensen die hun leven voltooid achten hulp zouden moeten kunnen krijgen om het eigen leven op een waardige wijze te beëindigen. Een van de methoden om het levenseinde te bespoedigen is stoppen met eten en drinken. Dit blijkt tot een waardige manier van overlijden kan leiden. Hulp van een (huis)arts is daarbij wel gewenst. Ook als de patiënt zelf besluit om te stoppen met eten en drinken wordt, gezien de te verwachten (lichamelijke) problemen, aangeraden te zorgen voor medische begeleiding tijdens dit traject. De aandachtspunten bij deze begeleiding op een rij.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2014

Bijblijven 10/2014 Naar de uitgave