Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Journaal | Uitgave 1/2014

TPO - De Praktijk 1/2014

Bewegen bewezen?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Paola Gerritsen

Samenvatting

In november 2013 werd in the Journal of the American Medical Association een Amerikaanse meta-analyse van Mike Mitka beschreven. De resultaten van meer dan 300 onderzoeken werden gebruikt om tot de bevinding te komen dat beweging en medicatie een vergelijkbaar effect hebben op de reductie van sterfterisico bij secundaire preventie van hart- en vaatziekten en diabetes. Bij patiënten die herstelden van een herseninfarct bleek bewegen zelfs effectiever dan medicatie zoals statines en bètablokkers.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

TPO - De Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

Weet je dit ?

Antwoorden